Használtautó rangsorolás

Használtautó.hu hirdetés kiemelések

Tájékoztató a Használtautó.hu oldalon elérhető kiemelési lehetőségekről és a találati lista oldalt befolyásoló előresorolás lehetőségekről. Azokat a hirdetéseket, melyekre a rangsorolást befolyásoló kiemelést vásároltak, K ikonnal jelöljük.

Rendezési elv a kiemelési lehetőségek között 

 1. Top kiemelés 
  • Ha a szűrési feltételeknek megfelelően elérhető ilyen hirdetés, az mindig az első elemek között jelenik meg.
 2. Garanciális kiemelés + Előre rendezés
  • A top kiemelés után következnek azon hirdetések, amelyek rendelkeznek garanciális és előre rendezés kiemeléssel is.
 3. Garanciális kiemelés
  • Garanciális kiemeléssel rendelkező járművek.
 4. Előre rendezés
  • Találati listában előresorolt hirdetések.
 5. Sorrendet befolyásoló kiemelés nélküli hirdetések
  • Minden egyéb hirdetés, ami nem rendelkezik a sorrendet befolyásoló kiemeléssel.

A “Keretes kiemelés”, “Akciós ár kiemelés” és az “Okos videó” szolgáltatás a találati lista sorrendjét nem befolyásoló kiemelések. Ezen kiemelések előfordulhatnak a fenti kiemelési lehetőségekkel kombinálva. 

1. Előre rendezés 

A találati listás kiemelés szolgáltatás igénybevétele esetén az adott hirdetés a felhasználói keresések (szűrések) találati listájában – a többi, ilyen kiemeléssel nem rendelkező hirdetéshez képest – előre sorolva jelenik meg. 

Egy adott időszakban bármikor, bármennyi hirdetésre megrendelhető a kiemelés. A sorrendezést az aktuális keresés során beállított rendezés határozza meg. 

A találati listás kiemelés szolgáltatás minimum 1 hétre rendelhető meg, felső korlát nélkül. A kiemelés magán és üzleti hirdetők számára is elérhető. 

A szolgáltatás díjköteles!

2. Kiemelés címlapra

A kiemelés címlapra szolgáltatás megvásárlásával az eladónak (magánszemély vagy üzleti partner) lehetősége van hirdetését kiemelni úgy, hogy az a megvásárolt időszakra bekerüljön a “kiemelt hirdetések” részbe a Használtautó.hu főoldalán. A kiemelés címlapra szolgáltatás minimum 1 (egy) napra rendelhető meg, felső korlát nélkül. 

A főoldali kiemelt hirdetések rendezési elvét a kiemelés megvásárlásnak időpontja határozza meg. A rendezés a legújabb kiemelt hirdetéstől a legrégebbi felé halad. 

A szolgáltatás díjköteles!

3. Akciós ár kiemelés 

Az akciós ár kiemelése szolgáltatás igénybevételével az adott hirdetés akciós ára megjelenik a listázásban, a hirdetés adatlapon és a kiemelt hirdetések között a főoldalon. Az akciós ár kiemelése szolgáltatás minimum 1 hétre rendelhető meg, felső korlát nélkül. A kiemelést magán és üzleti felhasználók is igénybe vehetik. Az akciós ár kiemelése szolgáltatás a találati lista oldalon megjelenített hirdetések sorrendjét nem befolyásolja, a felhasználó által beállított rendezési elvet követve jelenik meg a hirdetések között. A szolgáltatás díjköteles!

4. Keretes kiemelés 

A kiemelés kerettel szolgáltatás igénybevétele esetén az adott hirdetés a találati listában és a főoldali kiemelt hirdetések között megkülönböztetett, piros kerettel jelenik meg a választott időszak végéig. A kiemelés kerettel szolgáltatás minimum 1 hétre rendelhető meg, felső korlát nélkül. 

A keretes kiemelés szolgáltatás a találati lista oldalon megjelenített hirdetések sorrendjét nem befolyásolja, a felhasználó által beállított rendezési elvet követve jelenik meg a hirdetések között. A szolgáltatás díjköteles!

5. Top hirdetés kiemelés 

Autó, Motor, Kishaszongépjármű kategóriákban az adott gyártmány és modell szerinti felhasználói keresések (szűrések) találati listájában 1 hétig (felső korlát nélkül) a lista első pozíciójában jelenik meg a megrendelt hirdetés. Egy adott időszakban csak egy hirdetésre rendelhető meg a kiemelés, több megrendelés beérkezése esetén Üzemeltető az azonos időszakra legkorábban beérkezett megrendelést teljesíti. Kizárólag gyártmány alapján történő keresés (szűrés) esetén az adott gyártmány egyes típusaira az érintett időszakban megrendelt valamennyi Top hirdetés kiemelésű hirdetés megjelenik a feladás időpontja szerinti sorrendben a találati lista első helyein. A kiemelés kizárólag üzleti felhasználók számára érhető el. A szolgáltatás díjköteles!

6. Garanciális kiemelés

A szolgáltatás kiemeli és a találati lista oldalon előre rendezi azon hirdetéseket, amelyek a márkakereskedés / kereskedés által megjelölt garanciális programban részt vesznek. A garanciális kiemelés kizárólag üzleti partnerek körében elérhető el, használatához pedig szerződéskötés és garanciális tájékoztató leírás szükséges. A kiemelés a szerződés megszűnéséig érvényes. A szolgáltatás díjköteles!

7. Okos videó kiemelés 

Az okos videó szolgáltatás a hirdetéshez feltöltött képekből automatikusan egy animált videót generál. Az okos videó szolgáltatást hirdetésenként külön meg kell rendelni. Az okos videó szolgáltatás a megjelölt hirdetés tekintetében a megrendeléstől számított 30 napig él. Az okos videó szolgáltatás a találati lista oldalon megjelenített hirdetések sorrendjét nem befolyásolja, a felhasználó által beállított rendezési elvet követve jelenik meg a hirdetések között. A szolgáltatás díjköteles!

Egyéb rendezési lehetőségek

A felhasználóknak lehetőségük van a találati lista oldalon az egyéni preferenciáknak megfelelő rendezési sorrend kialakítására. Erre a találati lista oldal jobb felső sarkában elhelyezett “Rendezés” funkciót használhatják. Az itt kiválasztott értékkel lehetőség van az egyes “Rendezési elv a kiemelési lehetőségek között” bekezdésben felsorolt elemeken belüli hirdetések sorrendjének megváltoztatására (kivéve top hirdetés).